B-körkort

Vägen till körkortet kan se ut på många olika sätt. Man kan utbilda sig i trafikskola, privat eller kombinera trafikskolans kompetens med privat mängdträning. Oavsett vad du väljer hjälper vi dig till att nå kraven från Trafikverket och trafiken i en trevlig och avslappnad miljö.  Samarbetet med Sveriges trafikskolors riksförbund (STR) garanterar en utbildning med god kvalité.

1

Ansöka om körkortstillstånd/ synundersökning

För att få övningsköra privat krävs det att man ansöker om ett så kallat körkortstillstånd. Därefter får du hem blanketter som du måste fylla i och skicka tillbaka till trafikverket. Du får även en blankett som gäller en synundersökning.

2

3

Introduktionsutbildning

För dig som planerar att köra privat, krävs det enligt lag att du respektive din/dina handledare gå på introduktionsutbildningen (handledareutbilning). Handledaren måste ha haft körkort i minst 5 år.

Börja öva

Det är rekommenderat och har bevisat goda resultat att övningsköra parallellt med teoriutbildningen. Därför har vi drop in till våra elever som vill öva på teorin så de kan anpassa detta efter deras bokade körlektioner. 

4

5

Riskutbildningen (risk 1an) & halkan (risk 2an)

Vid slutet av din utbildning måste du utföra 2 obligatoriska kurser. En teoretisk (risk 1an) och en praktiskt (risk 2an). Risk 1an genomförs här i trafikskolan. För risk 2an så åker vi tillsammans till halkbanan.

Kunskapsprovs och körprov

Dessa två test sker hos trafikverket. Och de bokas sammanhållna med kunskapsprovet först. På kunskapsprovet har du 50 minuter på dig att besvara 65 frågor, för godkänt krävs 52 rätt. Körprovet tar ungefär 45 minuter där du blir bedömd på hur du kan hantera fordonet i trafiken. 

Vi kommer ge dig råd när vi tycker du är redo för att boka proven. 

1/17

Vi hjälper dig med samtliga steg till ditt mål:

Kontorstider
Mån-Tors 10.00-17.00
Tider för körning
Mån-fre 09.00-18.00

Fredag: Risk1an/handledare

Söndag: Truckutbildning

© 2019 M&M-Trafikskola Helsingborg. | All Rights Reserved | Utvecklad av A.Ar