top of page

B-körkort

Vägen till körkortet kan se ut på många olika sätt. Man kan utbilda sig i trafikskola, privat eller kombinera trafikskolans kompetens med privat mängdträning. Oavsett vad du väljer hjälper vi att uppnå kraven i en trevlig och avslappnad miljö.  Samarbetet med Sveriges trafikskolors riksförbund (STR) garanterar en utbildning med god kvalité.

Körkorts paket

Välj det körkorts paket som passar dig. Känns det svårt att välja kan du alltid kontakta oss så kan vi hjälpa dig.
Avbokning skall ske senast kl 13:00 vardagen innan. 
Körlektioner
Pris
1 st
760 kr
5 st
3700 kr
10 st
7300 kr
15 st
10 800 kr
20 st
14 200 kr
25 st
17 500 kr
Övrigt
Pris
Riskutbildning del 1
650 kr
Riskutbildning del 2
2200 kr
Handledarutbildning
350 kr
Lån av bil vid uppkörning
895 kr
Mörkerkörning (obligatorisk nov-feb)
760 kr
Teoripaket (digitalt läromedel + bokpaket)
1600 kr
Teoripaket (digital + lärarledd utbildning)
2100 kr
Priser

Vill du bli uppringd?

Tack! Vi ringer dig så fort som möjligt

Komma igång med körkort

    Vägen till körkortet

1

Ansöka om körkortstillstånd/ synundersökning

För att få övningsköra privat krävs det att man ansöker om ett så kallat körkortstillstånd. Det ansöker du om hos transportstyrelsen. Därefter får du hem blanketter som du måste fylla i och skicka tillbaka till transportstyrelsen. Du får även en blankett som gäller en synundersökning. Synundersökningen kan utföras hos oss på trafikskolan. 

2

Introduktionsutbildning

För dig som planerar att övningsköra privat, krävs det enligt lag att du respektive din/dina handledare gått på introduktionsutbildningen (handledareutbilning). Handledaren måste ha haft körkort i minst 5 år.

3

Börja öva

Det är rekommenderat och har bevisat goda resultat att övningsköra parallellt med teoriutbildningen. Därför har vi drop in till våra elever som vill öva på teorin så de kan anpassa detta efter deras bokade körlektioner. 

4

Riskutbildningen (risk 1an) & halkan (risk 2an)

Riskettan och risktvåan görs parallellt med körlektionerna och vi bokar dem åt dig. Riskettan tar upp risker i trafiken, som trötthet, alkohol och droger. Risktvåan är det som de flesta känner igen som halkbanan.

5

Kunskapsprov och körprov

Dessa två test sker hos trafikverket och de kan bokas vid samma tillfälle med kunskapsprovet först. På kunskapsprovet har du 50 minuter på dig att besvara 70 frågor (varav 65 poänggivande), för godkänt krävs 52 rätt. Kunskapsprovet måste vara godkänt för du ska få göra körprovet. Ett godkänt kunskapsprov är giltigt i 4 månader Körprovet tar ungefär 45 minuter där du blir bedömd på hur du kan hantera fordonet i trafiken.  

Vi kommer ge dig råd när vi tycker du är redo för att boka proven. 

Vi hjälper dig med samtliga steg till ditt mål

bottom of page